Відправлення американських солдат в Україну: у США озвучили остаточну позицію

У світлі неспокійної ситуації на сході Європи, пов'язаної з війною між Україною та росією, часто виникає питання про можливе втручання армії Сполучених Штатів Америки у бойові дії. Проте, адміністрація президента Джо Байдена уточнила свою позицію, відхиливши можливість військового втручання в Україні.

Що відомо

На брифінгу 6 травня речник Держдепартаменту США Метью Міллер заявив, що президент Байден "чітко дав зрозуміти", що американські війська не будуть направлені до України. Це було відповіддю на попередні заяви лідера демократів у Палаті представників США Хакіма Джеффріса щодо можливості втрутитися у війну у випадку погіршення ситуації в Україні.

Я не збираюся коментувати заяви, зроблені членами Конгресу. Президент чітко дав зрозуміти, що він не надсилатиме американські війська битися до України, – заявив Міллер.

Він зазанчив, що такий варіант втручання в конфлікт між Україною та росією може мати непередбачувані наслідки і спровокувати зростання міжнародної напруги. Замість цього, США продовжать використовувати дипломатичні засоби та міжнародні механізми для підтримки України та стабілізації ситуації у регіоні.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment